vrijdag 13 maart 2015

Lentekriebels? 5 Tips om de Lente in huis te halen!


Lentekriebels, wie kent ze niet. De bloembollen staan in volle bloei, op stadspleintjes verschijnen terrassen, in etalages verschijnt de lentecollectie.

Kortom, daar krijgt een mens toch energie van?

Wil jij de lentesfeer ook in je huis terugzien? Deze 5 tips helpen je een stuk op weg!

#1 Haal lentebloemen in huis.

Mooie lentebloemen of bloesemtakken geven je gegarandeerd het lentegevoel. Vul kleine vaasje bijvoorbeeld met fleurige ranonkels en groepeer ze op tafel of op de schoorsteenmantel.
Zet een enkele magnoliatak in een mooie fles en zorg ervoor dat het een prominente plek krijgt in je huiskamer. In al zijn eenvoud vormt dit mooie decoratie.

Inspiratietip
Deze mooie lichtroze vaas brengt de lente in huis!




#2 Fleur je woonkamer op!

  • Vrolijk je bank op door een simpele wisseltruc met kussenhoezen. Was de winterkussenhoezen, bewaar ze in een plastic bak en geniet van je bank met de lichte kussens.
  • Schuif met je meubels. Een andere opstelling kan je woonkamer anders doen ogen.
  • Maak van je eettafel een eyecatcher. Ruim spullen die er niet thuishoren op en plaats er een mooie schaal of zet ook hier een mooie vaas met lentebloemen neer.
  • Zien je eetstoelen er vaal uit maar heb je geen budget voor nieuwe eetkamerstoelen? Stoelhoezen zijn dan de oplossing.Voilá, je eetkamer krijgt weer een frisse uitstraling.
  • Kleurige kaarsen zijn van alle tijden. 's Avonds brengt het sfeer in de woonkamer.
Inspiratietip 

Cilinderkaarsjes in fuchsia zorgen voor een warme uitstraling. Overigens is deze cilinderkaars ook te verkrijgen in andere kleuren!


#3 Lente in je kledingkasten!

Krijg je bij het zien van de vrolijke etalages met de lentecollectie, zin om nieuwe kleding te kopen? Ga dan eerst kritisch door je kledingkast. Zijn er kledingstukken die je al minstens een jaar niet gedragen hebt? Zonde van de ruimte die deze kleding in je kast inneemt! Doneer deze kleding of gooi het weg als het versleten of verkleurd is.
Berg je wintergarderobe in plastic bakken op. Op deze manier creëer je overzicht in je kasten en is er plenty ruimte voor je lente- en zomergarderobe.

Inspiratietip


Heb je weinig kastruimte? Deze Wonder Hangers zijn dé oplossing!

#4 Slaapkamer Makeover.

Breng de rust terug in je slaapkamer. Hoe?
  • Ruim alles wat in de kamer slingert, netjes op en gooi, indien nodig, spullen weg.
  • Zien je dekbedovertrekken er verwassen uit? Verwen jezelf met nieuwe dekbedovertrekken.
  • Een ander kleurtje op de muren, geeft je kamer een andere uitstraling.
Inspiratietip 


Deze mooie, extra grote sprei in een neutrale kleur creëert rust in je slaapkamer.

#5 Fris je badkamer op!

De badkamer is de plek waar je je elke dag opfrist. Fris de badkamer ook eens op! In een eerder blogbericht gaf ik o.a. schoonmaaktips voor de badkamer.

Wat kun je nog meer doen om je badkamer op te frissen?

  • Vervang je douchegordijn als die er niet meer uitziet. Hetzelfde geldt voor je badmat. Deze kleine trucs kunnen de badkamer al snel een frisse uitstraling geven.
  • Is je plafond in de loop der jaren vies geworden omdat er niet voldoende geventileerd is? Boen het goed schoon en schilder het daarna wit. Laat je in een speciaalzaak goed voorlichten over de spullen die je voor deze klus nodig hebt. Je kunt deze klus natuurlijk ook overlaten aan een goede schilder... ;-)
Inspiratietip 


Zijn de badhanddoeken versleten? Koop dan een stapel nieuwe handdoeken. Houd je niet van schreeuwerige kleuren? Deze badhanddoeken passen in elke badkamer.

Wil je meer tips over het uitmesten van je kledingkasten? Wil je weten welke kledingstijl bij je past voordat je je lentegarderobe inkoopt? Kom dan op 9 april 2015 naar de workshopdag 'Ontplofte kledingkasten? Creëer in 4 stappen opgeruimde kledingkasten én een garderobe waar je blij van wordt! Klik hier om een kaartje te kopen voor deze geheel verzorgde dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten