woensdag 4 maart 2015

10 Time Saver tips voor drukke ouders!

Druk,druk, druk. Het begint 's morgens al. Je wordt wakker en op het moment dat je uit bed stapt, ga je in de tiende versnelling.  Kids moeten op tijd uit bed komen, opgefrist worden, een verantwoord ontbijtje eten en op tijd op school komen. Bovendien moet ook jij douchen of je opfrissen en je kleding voor die dag bij elkaar zoeken. 'Waar is nou dat bloesje wat ik vandaag persé aan wil doen in verband met die belangrijke vergadering?', mompel je terwijl je uiteindelijk iets anders uit je kledingkast grist. En s..t, er is niet genoeg brood om de lunchpakketjes te maken. Snel je goede buur bellen of zij nog brood kan missen...

Je bent blij als je je kroost zonder te veel problemen op school hebt afgeleverd en je zelf naar je werk kunt gaan.

Vervolgens volgt 's avonds het hele circus weer maar dan in omgekeerde volgorde....

Kun je een aantal problemen waar je steeds tegenaan loopt voorkomen en kun je tijd winnen door efficiënter te werk te gaan? Ja dat kan!
Check de 10 time savers ( sorry voor de Engelse term maar het bekt nu éénmaal lekker...) en doe er je voordeel mee!

10 Time Savers voor drukke ouders

 

#1 Kleding klaarleggen

Leg 's avonds de kleding van je kinderen en jezelf al klaar. Als je kinderen hebt die al een eigen willetje hebben voor wat betreft hun kledingkeuze, kun je twee setjes klaarleggen. Eén van de setjes moet het worden voor die dag, geen discussies... ;-)
Moeten ze gymen? Leg de gymkleding dan al in hun rugzak.

Stel je eigen combi samen. Niets fijner om opgefrist en wel zonder nadenken je kleding voor die dag aan te doen.

#2 Strijken met aluminiumfolie

Deze inventieve tip kwam ik laatst tegen op een website. Leg een vel aluminiumfolie onder je strijkplankhoes. Hierdoor wordt tijdens het strijken, warmte gereflecteerd. Dit betekent dat je de andere kant van je kledingstuk meteen mee strijkt. Je moet er maar opkomen! :-))

#3 Lunch voobereiden

Maak 's avonds de lunchpakketjes klaar en leg het in de koelkast. Scheelt extra handelingen aan de  toch al drukke ontbijttafel.

#4 Dek voor het slapen gaan de ontbijttafel

Een klusje dat weinig tijd in beslag neemt en 's morgens tijd scheelt. Dek de tafel, zet de bordjes en bekers klaar. Zorg sowieso dat het zoete beleg standaard in een mandje of op een plateau op een vaste plek in je keukenkast staat. Op deze manier haal je de potten pindakaas, jam, appelstroop etc, in één moeite uit de kast.

#5 Weekmenu samenstellen

Neem op een vast moment de tijd om een gevarieerd weekmenu samen te stellen. Niets is fijner om na je werk te koken en te weten dat je alle ingrediënten in huis hebt. Bovendien verklein je de kans dat je spullen weg zult gooien omdat je niet meer wist dat het überhaupt in de koelkast lag.

Als koken je hobby is, kun je er ook voor kiezen om in het weekend extra maaltijden te koken die je vervolgens invriest. Dit scheelt doordeweeks veel tijd!

Als je geen zin hebt om een weekmenu samen te stellen en is koken niet bepaald je hobby? Dan is dit wellicht een optie voor je: het bestellen van maaltijden via bijvoorbeeld www.thuisafgehaald.nl. Op deze site zijn thuiskoks bij jou in de buurt te vinden die maaltijden aanbieden, vaak tegen kostprijs.

#6 Boodschappen doen

Doe op een vast moment in de week de boodschappen. Koppel dit moment aan de samenstelling van je weekmenu.

Heb je het doordeweeks druk en zie je het niet zitten om in het weekend de boodschappen te doen? Maak dan gebruik van de online boodschappenservice van Albert Heijn. De boodschappen worden op een door jou aangegeven tijdstip bij je afgeleverd.
Nooit meer midden in de supermarkt discussies met je kinderen over lekkere zaken die zij in de boodschappenkar willen gooien. Bovendien kun je zelf ook niet verleid worden om levensmiddelen te kopen die je niet echt nodig hebt.
Naast een time saver is deze tip vast en zeker ook een money saver!

Ben je op de zaterdag aan het vliegen van sportwedstrijd naar sportwedstrijd, houd je van vers brood en komt het vaak voor dat je favoriete brood al op is als jij bij de bakker komt? Plaats dan een zaterdagbroodbestelling bij de bakker, ook voor de eerste dagen van de nieuwe week. Dit scheelt veel stress én je weet zeker dat je je favoriete brood in huis hebt.

#7 Ruim alles op

'Opruimen kost toch tijd?', hoor ik je denken. Niets is minder waar. Als je steeds opruimt na een actie, bespaart dat uiteindelijk tijd. Tijd die vrijkomt voor leuke dingen!

Dus...na het onbijt spullen weer opbergen op vaste plek, tafelkleed in de kast, ontbijtbordjes en bekers naar de keuken.
Sta je op het punt om je bed op te zoeken? Klop de kussens van de bank op, leg kranten terug in krantenbak, leg koffiekopjes in de vaatwasser, dek de ontbijttafel en stel de klok van de vaatwasser in.

Waar het op neerkomt, is om routines op te bouwen. Zodra deze routines in je systeem zitten, gaat het je zeker tijd opleveren.

#8 Automatische incasso's

Betaal je rekeningen zoveel mogelijk via automatische incasso's. Dit scheelt veel stress en tijd. Bovendien weet je dat de rekeningen binnen de betalingstermijn betaald worden.

#9 Hulp van de kids

Kids kunnen, zodra ze de kleutertijd hebben, zelf hun spulletjes leren opruimen. Zolang jij duidelijk aangeeft in welk opbergmandje wat hoort, kunnen ze een goede opruimhulp zijn!

#10 Extra hulp

Is er ruimte in je huishoudbudget? Dan is het inhuren van een huishoudelijke hulp misschien iets voor je. De hulp kan zich bijvoorbeeld bezighouden met de zware schoonmaakklussen zoals ramen zemen. Voor jou blijft dan alleen het licht huishoudelijk werk over.


Reageer en Win

Heb jij een time saver die niet genoemd is? Meld het dan in een reactie onder dit blogbericht en maak kans op het allernieuwste, gesigneerde boek 'Grip op Chaos' van professional organizer Els Jacobs, ook wel bekend als De Huishoudcoach.
Bovendien worden reacties ook vermeld in de komende nieuwsbrief!


Kost kleding klaarleggen ( time saver #1) je veel tijd omdat het een rommeltje is in je kledingkasten en je niet snel kledingstukken terug kunt vinden? Ga je daardoor vaak de deur uit in iets anders dan je in gedachten had? Voel je daardoor de hele dag ongemakkelijk? Heb je geen idee of dit wel jouw kledingstijl is? 
Houd dan de workshop 'Ontplofte kledingkasten? Creëer in 4 stappen opgeruimde kledingkasten én een garderobe waar je blij van wordt!' in de gaten.
Deze workshop zal rond de seizoenswisseling zomer/herfst 2015 gegeven worden.

Houd de site van Start Organizing in de gaten voor meer info later dit jaar.

 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten