woensdag 11 februari 2015

Opruimklus op je lijstje? Denk dan aan pizza's!

Bijna iedereen kent het wel. Van die dagen dat niemand in huis zin heeft om te koken. Simpelweg omdat we een drukke dag achter de rug hebben en geen puf meer hebben om zelf iets klaar te maken of omdat er spontaan vrienden blijven eten.
In zo'n situatie is een pizzabezorgdienst snel gebeld. Binnen no time staat er een pizzakoerier voor de deur en komt de geur van versgebakken pizza's je tegemoet.
De tafel wordt snel gedekt, we schuiven aan tafel, maken de dozen open en zien dat de pizza's al in punten gesneden zijn. Erg handig!

Vervolgens kiest iedereen een pizzapunt uit. Je eet, je geniet van de topping, je laat het eten even zakken. Vervolgens besluit je nog een pizzapunt te nemen. Deze keer misschien van een pizza met een andere topping. Er wordt gezellig gebabbeld, een glaasje wijn of fris erbij. Helemaal top!
Langzaam slinken de pizza's totdat alle punten opgegeten zijn.

"Ja, en wat heeft dit verhaal met opruimen te maken?", hoor ik je denken.

Vergelijk één van de bestelde pizza's met een opruimklus die je op je 'to do' lijstje hebt staan. Je wilt graag aan die klus beginnen maar hoe doe je dat?

 

Denk aan de pizza!

Deel je opruimklus op in kleine opruimklusjes, vergelijkbaar met de pizapunten. Blok vervolgens voor elk klusje tijd in je agenda en werk op deze manier elk klusje in jouw tempo af. En belangrijker....gun jezelf een genietmomentje als je dit hebt afgerond!

Er is één MAAR.... 

Waar je in het pizzavoorbeeld een stukje van de ene pizza neemt en vervolgens een punt van een andere pizzasoort kunt proeven, blijf je bij een opruimklus bij één en dezelfde klus. Of, om bij de pizza's te blijven, je eet één soort pizza op.

Wat nog meer?  

Verdeel je tijd goed, prop niet twee opruimklusjes in één tijdblok maar focus je steeds op één klus. Net zolang totdat de opruimklus helemaal geklaard is. Je propt toch ook niet in zeer korte tijd twee pizzapunten naar binnen?

Dus..........

Denk aan de pizza als je op het punt staat om aan een grote opruimklus te beginnen en hak die vooral in kleine stukjes. Wedden dat je een voldaan gevoel hebt, als de klus is geklaard? Succes! 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten