woensdag 21 januari 2015

Internationale Knuffeldag? Ik zeg Internationale Knuffel-je-spullendag!

Vandaag is het Internationale Knuffeldag! Van knuffelen krijg je een prettig en gelukkig gevoel. Dit wordt veroorzaakt door het zogenaamde gelukshormoon dat vrij komt, als je iemand knuffelt. Dus vaak knuffelen zou ik zeggen. Omarm de ander met regelmaat, da's superfijn voor een mens!

Omarm je huis, omarm je spullen!

De organizer in mij roept: 'Je kunt ook je huis omarmen, je woonkamer, je keuken, je slaapkamer, je badkamer of je tuin en al die spullen die daar te vinden zijn.' Niet letterlijk maar figuurlijk.
Je kunt je boekenkast, gevuld met je favoriete boeken omarmen of je kledingkast waarin kleding hangt waar je happy van wordt. Zo zijn er veel plekken in huis waar je een prettig, haast gelukzalig gevoel van krijgt.

Feest der herkenning?

Herken je dit? Omarm jij je huis en je spullen? Heb je van die geluksmomentjes en voelt het prettig? Voel je je op een fijne manier omarmt door je huis zodra je de voordeur opendoet en je huis binnenloopt? Als het antwoord 'JA' is, is dat SUPER! 

Ik wil dat prettige gevoel in huis weer terug!

Heb je het prettige gevoel van het omarmen van je huis en je spullen ooit gekend, maar ben je het door welke reden dan ook kwijtgeraakt? Wil je dat gevoel weer terug maar je weet niet meer hoe? Geen nood! Kijk rustig om je heen en word je bewust van de spullen die je als het ware omarmen. Ja, ook spullen kunnen jou omarmen! Komt bij sommige spullen dat geluksgevoel weer voorzichtig om de hoek kijken en krijg je het bij andere spullen misschien juist benauwd? Deze spullen kun je maar beter zo snel mogelijk doneren of naar de kringloopwinkel brengen. Zo blijven er alleen die spullen over waar je écht een prettig gevoel van krijgt en waar je gelukkig van wordt!

Je kledingkast omarmen?

Wil je je kledingkast omarmen maar weet je niet meer hoe? In de derde week van maart 2015 verzorg ik samen met imagocoach Janny ter Meer van Het Stijlmeer een workshopdag waarbij we het gaan hebben over de ontplofte kledingkasten, hoe je in een aantal stappen opgeruimde kasten kunt creëren en wat de kleding die je hebt, zegt over jou als persoon. Door de tips en trucs die wij je aanreiken, kun je je kledingkast en je kleding omarmen!

Interesse in de workshopdag? Houd dit blog in de gaten voor verdere info of like mijn Facebookpagina www.facebook.com/startorganizingNL. Hier vind je binnen niet al te lange tijd meer info over deze dag!
 


 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten