vrijdag 2 januari 2015

5 Tips om je voornemens te laten slagen

Meer willen genieten, een opgeruimd huis, meer tijd voor jezelf, afvallen, meer sporten, het zijn een aantal voornemens die in allerlei onderzoeken, steeds voorbij komen. Vaak zijn we deze voornemens in de eerste weken van het nieuwe jaar jammer genoeg alweer kwijt.

Wil je dit jaar je voornemens wél doen slagen of in ieder geval langer volhouden dan het jaar daarvoor? De volgende 5 tips vergroten de kans dat je je voornemens volhoudt!



1 Stel jezelf vragen

Is er iets dat je zou willen veranderen of verbeteren? En vooral, wat zou je kunnen verbeteren of hoe zou je veranderingen kunnen aanbrengen? Zet alles wat in je opkomt op papier.

2 Zet vragen om in concrete wensen

Nu je je vragen op papier hebt gezet, kun je deze vragen vertalen naar concrete wensen. Stel je voornemen is een opgeruimd huis, schrijf nu dan heel concreet op welke kamer of welk kastje of lade je wilt opruimen en wat je daar precies wilt opruimen. Stel jezelf daarbij een deadline waarop je een kamer of kastjes opgeruimd wilt hebben. Wees hierbij wel realistisch. Als je al lange tijd de boel in een bepaalde kamer, kast of lade hebt laten versloffen, kun je van jezelf niet verwachten dat je binnen twee weken alles aan kant hebt.


3 Blik in de toekomst

Om bij het voorbeeld van een opgeruimd huis te blijven, visualiseer hoe een kamer, kast of lade er in de toekomst er volgens jou uitziet. Hoe ziet de kamer er bijvoorbeeld uit. Wat doe je daar, hoe voel je je in deze kamer, wat zie je jezelf doen in die kamer? Zit je heerlijk op de bank met een boek of tijdschrift, is alle rommel opgeruimd? 
Door te visualiseren en als het ware al de gewenste situatie te voelen en te beleven, motiveer je jezelf om het voornemen vol te houden!


4 In kleine stappen naar je doel

Maak een actieplan om je voornemen te doen slagen. Hak dit plan vervolgens op in kleine stukjes. Deze manier van werken, zorgt ervoor dat je het overzicht houdt en nog belangrijker, dat je het deze keer wel volhoudt. Dus geen 'grote stappen, snel thuis' tactiek maar een 'kleine stappen, groot resultaat' benadering. 
Gun jezelf een kleine beloning als je een klein stuk van het actieplan hebt afgerond en geef jezelf een schouderklopje voor het behaalde resultaat. Grote kans dat je het volhoudt om je voornemen te laten slagen!


5 Zorg voor supporters

Deel je voornemen met een goede vriend(in) of je naaste huisgenoten. Zij kunnen je aanmoedigen toch door te gaan als je in een dip dreigt te raken. Deze aanmoedigingen zijn heel belangrijk. Zij kunnen nét dat zetje zijn waardoor je voornemen kan slagen!

Wil je dit jaar heel graag je huishouden organiseren? Verlang je naar de vrije tijd die je hierdoor krijgt? Wil je graag, tijdelijke, begeleiding om je wensen te verwezenlijken? Dat kan! Ik kom je als professional organizer graag op weg helpen! Neem voor informatie of het maken van een afspraak contact op via elsa@startorganizing.nl

 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten