vrijdag 2 september 2011

Spullen voor school : alles in huis?

Spullen voor school : alles in huis?

Schoolspullen kopen is natuurlijk zo gedaan. Voorkom echter dat je alles dubbel koopt.


Alles in huis voor de middelbare school?

  • Check eerst of je nog lege schriften, kaftpapier, plakband, markers etc. hebt liggen die je het vorige jaar niet hebt gebruikt. Met dit in je achterhoofd kun je nu een lijstje maken van schoolspullen die je moet kopen.
  • Voor elk schooljaar is een agenda een must. Ook al zijn er mensen die al het huiswerk in hun mobiele telefoon oid zetten. Een agenda waarbij de hele week verdeeld is over 2 pagina's is het handigst omdat je zo in een oogopslag overzicht hebt op het huiswerk van die week. 
  • Check of je fiets technisch in orde is. Zeker als je elke dag flinke afstanden moet leggen is dit wel zo handig. Zijn je banden in orde, doet je verlichting het en valt je fietsketting er niet steeds af? Mocht je aan een nieuwe fiets toe zijn, check dan de aanbiedingen die er rond het begin van het nieuwe schooljaar zijn.
Tip : Koop je je schoolspullen vlak voor het nieuwe schooljaar begint, dan is de kans groot dat je de spullen tegen fikse korting kunt aanschaffen.

Alles in huis voor de basisschool?
  • Check of de gymkleding nog past. Grote kans dat het gymshirt of gymbroekje te klein is, de meeste kinderen maken vaak een groeispurt in de vakantie. Hetzelfde geldt voor de gymschoenen. Zorg dat je kind goedpassende gymschoenen heeft.
  • Heeft je kind nog een fatsoenlijke boterhamdoos of beker of kan die 'Bob de Bouwer' print echt niet meer omdat het te kinderachtig wordt? Wat een leuke en originele optie is, is een boterhamdoos en/of een drinkbeker met je eigen naam of foto er op geprint. Kijk hier op de website van de HEMA hoe je dit kunt doen. Succes verzekerd!
  • Was je vorig jaar steevast het gymshirt of je handdoek kwijt? Dan is het misschien handig om strijklabels met de naam van je kind online te bestellen. Ze zijn er in vele kleuren en maten. Kijk bijvoorbeeld op de site van FoppieZ. Hier kun je trouwens nog meer leuke ideetjes opdoen!
  • Vanaf groep 3 wordt de kinderen gevraagd om een etui met stiften, gummetje, schaartje en lijm mee te nemen. Doen de stiften het nog, is de lijm wel of niet uitgedroogd, mis je nog een schaartje. Zorg dat je alles weer op voorraad hebt. Dit voorkomt stressvolle situaties. Wie kent die situaties niet waarbij kindlief om 8 uur ´s morgens - spitsuur in huis en niets moet tegenzitten - zegt dat hij stiften mee moet nemen maar ze niet heeft. Niets prettigers dan op zulke situaties voorbereid te zijn.

Tip : Check wat je kind al heeft, maak dan een actielijstje met de dingen die nog gekocht moeten worden. Stippel aan de hand van dit lijstje een route uit door de stad. Zo voorkom je dat je meerdere keren dezelfde route loopt, zonde van je tijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten