dinsdag 14 juni 2011

Hoe organiseer ik | lijstje voor de vakantie

Hoe organiseer ik een lijstje voor de vakantie?
Een goeie vraag want hoe vaak gaan we niet a-relaxed de auto, het vliegtuig, trein of ander vervoersmiddel in met het gevoel dat we toch nog iets vergeten zijn mee te nemen of te regelen?
Voor de vakantie een lijstje maken is dus heel slim. De professional organizer van Start Organizing heeft de volgende tip voor je :

Begin voordat je op reis gaat met een lijstje voor de vakantie
Maak een lijstje voor alles wat er op het thuisfront geregeld moet worden. Wie zorgt voor de post, wie kijkt er om naar je huisdier etc. Schrijf in dit stadium alles op wat je te binnenschiet.
Maak daarnaast ook een lijstje met zaken die aan je reis gerelateerd zijn. Dat varieert van de reisverzekering tot de zwemkleding, eventuele medicijnen etc. Ook hier geldt dat je alles opschrijft wat je te binnenschiet.

Kijk welke activiteiten op je lijstjes gebundeld kunnen worden en plan tijd in je agenda om die gebundelde activiteiten te regelen. Heb je dit afgerond, streep het dan lekker af van je lijstje. Niets zo fijner dan je zaken op tijd te regelen en overzicht te houden.
Vind je het moeilijk om in te schatten hoeveel tijd je kwijt zult zijn per actiepunt, schrijf dan alle stappen op die je moet doen om het actiepunt uit te voeren. Zo weet je exact wat je moet doen en heb je een nog beter overzicht. En hoe meer overzicht, hoe sneller je het actiepunt van je lijstje kunt schrappen!

Leg het lijstje voor de vakantie vast
Het is handig om het vakantielijstje vast te leggen in een word document of een excel bestandje en het op te slaan. Zo kun je het lijstje er altijd weer bij halen als de volgende vakantie voor de deur staat! Wel zo handig en je bent minder lang bezig met bedenken wat wel of niet geregeld moet worden.

Lees dit artikel. Nu weet je zeker dat een lijstje voor de vakantie maken heel handig is!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten